Врахування інтересів стейкхолдерів – запорука якісної освіти

 Кафедра робототехнічних і телекомунікаційних систем та кібербезпеки продовжує тісно співпрацювати зі стейкхолдерами в рамках перегляду освітніх програм, внесення пропозицій щодо функціонування програм та їх обговорення, що має сприяти підвищенню якості освітнього процесу, наближення його до реальних потреб роботодавців та всебічне врахування інтересів здобувачів.

04 квітня 2023р. відбулося розширене засідання кафедри, де були запрошені стейкхолдери освітніх програм «Телекомунікації», «Радіотехніка та робототехнічні системи», «Кібербезпека», за якими кафедра веде підготовку студентів для першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівня вищої освіту.

   Засідання кафедри пройшло в комбінованому режимі, коли частина запрошених гостей взяла участь як в режимі онлайн, так і наживо в аудиторії кафедри. Серед запрошених гостей були присутні: заступник начальника Черкаського обласного відділу Центральної філії Українського державного центру радіочастот – Олійник Роман,  провідний інженер НВК «Фотоприлад» – Чепинога Валентин, завідувач відділу компютерно-технічних та телекомунікаційних досліджень Черкаського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України – Обруч Юрій, головний спеціаліст відділу інформаційних технологій та захисту інформації департаменту фінансів Черкаської ОДА – Проценко Олександр, представники відомої фірми з розробки електронного та телекомунікаційного обладнання, з якою кафедра працює вже багато років – Jabil Circuit Ukraine Limited, директор ТОВ «Домосистем» – Жила Олександр, в тому числі представники студентства з різних курсів та освітніх програм.

   Роботодавці та студенти взяли активну участь в обговоренні навчального процесу на кафедрі, змістовного наповнення освітніх програм та освітніх компонент. Зокрема були обговорені та внесені пропозиції щодо розвитку інтелектуальних технологій на основі штучного інтелекту в магістерській програмі «Радіотехніка та робототехнічні системи», впровадження хмарних технологій, вивчення цифрової криміналістики та ознайомлення з сучасними проблемами кібербезпеки та сучасним методами їх вирішення для магістерської програми «Кібербезпека». Не залишилися поза уваги і бакалаврскі програми, де оновлено ряд дисциплін, зокрема «Системи мобільного звязку», «Теорія оптичного звязку», «Методи та засоби технічного захисту інформації» та ін.

Присутні стейкхолдери висловили свою підтримку щодо висунутих пропозицій, надали свої рекомендації і побажання щодо подальшого функціонування освітніх програм.

  Колектив кафедри висловлює подяку всім, хто взяв активну участь в обговоренні і сподівається на подальшу плідну співпрацю!