На кафедрі відбувся семінар на тему «Взаємодія систем кібербезпеки із системами технічної безпеки, такими як відеоспостереження та контроль доступу»

Системи технічної кібербезпеки – відеоспостереження та контроль доступу

Дослідження в області взаємодії систем кібербезпеки з системами технічної безпеки, такими як відеоспостереження та контроль доступу, є надзвичайно важливими та актуальними. Сучасні системи безпеки стають все більш інтегрованими, об’єднуючи фізичну безпеку та кібербезпеку. Це означає, що системи відеоспостереження та контролю доступу стають частиною більш широкої мережі, що підвищує ризики кібератак.

З розвитком IoT багато систем технічної безпеки підключаються до Інтернету, що збільшує потенціал для кіберзагроз. Системи відеоспостереження та контролю доступу збирають великі обсяги персональних даних, тому забезпечення кібербезпеки цих систем є критично важливим для захисту конфіденційності цих даних.

Технологічні інновації, такі як штучний інтелект та машинне навчання, відкривають нові можливості для підвищення ефективності систем безпеки. Водночас ці технології можуть вносити нові виклики з точки зору кібербезпеки.

          30 січня 2024р. відбувся семінар на тему «Взаємодія систем кібербезпеки із системами технічної безпеки, такими як відеоспостереження та контроль доступу» за підтримки Проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України», де спікером виступила Альона Швецова, директорка напрямку систем безпеки компанії @SOFTPROM, яка має понад 20 років досвіду роботи в галузі систем безпеки та є міжнародно визнаною експерткою з систем відеоспостереження та відеоаналітики. Матеріал семінару представлений за посиланням