Зустріч працівників та студентів кафедри із стейкхолдерами

На кафедрі інформатики, інформаційної безпеки та документознавтва 20 квітня відбулося розширене засідання кафедри, де були запрошені стейкхолдери освітньої програми «Безпека інформаційних та комунікаційних систем» за якою кафедра веде підготовку студентів для першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівня вищої освіти. Метою даної зустрічі було обговорення освітніх програм та внесення пропозицій щодо покращення освітнього процесу.

Засідання кафедри пройшло в дистанційному режимі, підчас якого учасники зустрічі обговорювали поставлені питання в онлайн режимі. Серед запрошених гостей були:

  • Представник Департаменту фінансів Черкаської обласної адміністрації –головний спеціаліст відділу інформаційних технологій та захисту інформації Проценко Олександр;
  • Представник Черкаського НДЕКЦ МВС України –заступник завідувача відділу комп’ютерно-технічних та телекомунікаційних досліджень Черкаського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України Пташкін Роман;
  • ПредставникДепартаменту кіберполіції Національної поліції України –начальник відділу протидії кіберзлочинам в Черкаській області, підполковник поліції Тютенко Андрій Петрович.

Представники від студентів – Мироненко Михайло (БІ-71), Світличний Валерій (БІ-71ск), Батейко Євген (БІ-001), Кирніс Роман (БІ-91), Степаненко Олександр (БІ-201).

Роботодавці та студенти взяли активну участь в обговоренні навчального процесу на кафедрі, змістовного наповнення освітніх програм та освітніх компонент. Зокрема:

  • Представник Департаменту фінансів Черкаської обласної адміністрації Проценко Олександр, відзначив високий рівень підготовки випускників спеціальності, проте для підвищення якості підготовки фахівців запропонував додати до освітньої програми першого (бакалаврського) дисципліну «Комп’ютерна електроніка», завдяки якій студенти можуть отримати знання для забезпечення надійності та відмово-стійкості критичної інфраструктури підприємств. Також Проценко Олександр запропонував оновити лабораторний практикум з дисципліни «Інформаційно-комунікаційні системи» з врахуванням сучасних технологій.
  • Представник Черкаського НДЕКЦ МВС України Пташкін Роман наголосив на якісній підготовці випускників спеціальності, разом з тим відмітив необхідність підвищити рівень фахової підготовки в напрямку поглиблення знань з комплексних систем захисту інформації, а саме технічного захисту. Було запропоновано модернізувати цикл лабораторних робіт з курсу «Комплексні системи захисту інформації», освітній рівень – «бакалавр».
  • Представник Департаменту кіберполіції Національної поліції України Тютенко Андрій Петрович задоволений підготовкою випускників спеціальності та наголосив, щоб студенти краще орієнтувалися в хмарних технологіях та їх захисті, було запропоновано оновити лабораторний практикум з дисциплін «Проектування систем безпеки інформаційних технологій», освітній рівень – «магістр».
  • Представники від студентів висловили задоволення навчальним процесом та виявили бажання, щоб було більше практичної складової в освітньому процесі з використанням реального обладнання та технологій, наприклад, мережевого обладнання корпорації Cisco, технологій віртуалізації VMware. Разом з тим виявили інтерес до отримання додаткових знань стосовно сучасних технологій хмарних обчислень.

Колектив кафедри висловлює подяку всім, хто взяв активну участь в обговоренні і сподівається на подальшу плідну співпрацю!