Впровадження супутникових технологій в життя людей

Кафедра радіотехніки, телекомунікаційних та робототехнічних систем приділяє велику увагу впровадженню сучасних технологій в учбовий процес, не є виключенням вивчення та застосування сучасних супутникових технологій.
    Системи глобального позиціонування все глибше проникають в наше повсякденне життя: це більш ефективне використання сільськогосподарської техніки, транспортних засобів, туризм та дозвілля. Особливу роль навігаційні технології відіграють для військових, де технологічний прогрес та застосування інтелектуальних систем безпосередньо пов’язанні з впровадженням систем супутникової навігації та впливають на безпеку держави.
     В рамках співпраці з стейкхолдерами, на кафедру був запрошений директор ТОВ «КБ ЦЕНТР» – Лауш Анатолій Григорович, який провів відкриту лекцію серед студентів спеціальності 172 – Телекомунікації та радіотехніка.
   ТОВ «КБ ЦЕНТР» – це підприємство високих технологій, яке вже багато років займається створенням і реалізацією супутникової апаратури різного призначення. Основний склад колективу підприємства – це провідні фахівці з більш ніж 15-ти річним досвідом роботи в області розробки апаратури споживачів супутникових радіонавігаційних систем ГЛОНАСС / GPS, які брали участь у створенні навігаційної апаратури споживачів усіх попередніх поколінь.
   Запрошений гість – висококласний фахівець, відомий своїми розробками та їх впровадженням по всій Україні, розповів про діяльність підприємства, де працюють, в тому числі, і випускники даної кафедри, ознайомив студентів з останніми новинками виробництва, з актуальними проблемами впровадження і використання супутникових навігаційних систем.
   Активні та зацікавлені студенти були запрошені для співпраці з даним підприємством.

Висловлюємо вдячність шановному Анатолію Григоровичу і сподіваємося на подальшу плідну і творчу співпрацю!