Захист дисертації на здобуття ступеня доктора філософії за спеціальністю 122 – комп’ютерні науки

Наукова школа кафедри радіотехніки, телекомунікаційних і робототехнічних систем продовжує зростати! Нещодавно відбувся захист дисертаційної роботи на здобуття ступеня доктора філософії за спеціальністю 122 – комп’ютерні науки Ткаченка Олександра на тему «Поліноміальні методи та засоби оцінювання параметрів регресії з використанням моделей негаусових помилок» (науковий керівник – к.т.н., доцент Гончаров А.В.).

Дисертаційне дослідження присвячене вирішенню важливого науково-прикладного питання покращення поліноміального оцінювання параметрів регресії із використанням моделей негаусових помилок на основі статистик вищих порядків. Регресійний аналіз є одним із найвідоміших і найпоширеніших статистичних методів побудови математичних моделей об’єктів або явищ по експериментальним даним. На сьогодні його застосовують для вирішення практичних задач економіки і фінансів, медицині і біології, технічних і соціо-гуманітарних сферах. Основною перевагою методу максимізації поліному (методу Кунченка) є те, що він забезпечує отримання субефективних, адаптивних і компромісних з точки зору практичної реалізації рішень для реальних умов коли розподіл статистичних даних відрізняється від ідеалізованої гаусової моделі.

 Для захисту роботи була створена одноразова спеціалізована рада на чолі з д.т.н., професором В.В. Палагіним, яка одноголосно підтримала дану роботу і присудила Ткаченку Олександру Миколайовичу ступінь доктора філософії. Побажаємо йому подальших наукових успіхів та наукових звершень всій науковій школі кафедри.