Впровадження нових професійних стандартів з кібербезпеки та захисту інформації – важливий крок до підвищення кваліфікації та конкурентоспроможності випускників

Затвердження нових професійних стандартів з кібербезпеки та захисту інформації в Україні свідчить про важливість цієї галузі і визнання росту попиту на фахівців у цій сфері. Актуальність та впровадження цих стандартів мають ряд переваг для майбутніх випускників та для самої галузі. Нові стандарти дозволять випускникам отримувати актуальні знання та навички, які відповідають потребам ринку праці. Це зробить їх більш конкурентоспроможними та готовими до працевлаштування в сфері кібербезпеки.

26 жовтня 2023 р. викладачі кафедри робототехнічних і телекомунікаційних систем та кібербезпеки взяли участь у вебінарі по презентації розроблених освітніх програм з кібербезпеки відповідно до професійних стандартів. В обговорені нагальних проблем взяли участь Олександ Потій – заступник Голови Державної служби спеціального звязку та захисту інформації в Україні, модератори Валерія Дідик, менеджер з розвитку професійних навичок з кібербезпеки Проекту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України», своїм досвідом впровадження поділилися викладачі за завідувачі кафедр з багатьох навчальних закладів України.

Нові стандарти допоможуть країні створити та підтримувати власну кадрову базу у цій області. Випускники, які відповідають новим стандартам, будуть готові ефективно реагувати на зростаючу кількість кіберзагроз і атак.

Загалом, впровадження нових професійних стандартів з кібербезпеки та захисту інформації в Україні допомагає підготувати випускників до вимог сучасного ринку праці та забезпечити безпеку та захист важливої інформації в країні.

Кафедра активно працює над впровадженням нових професійних стандартів в діючу освітню програму зі спеціальності Кібербезпека та захист інформації” для підвищення професійного рівня випускників.