Особливості системи управління інформаційною безпекою в державних установах та організаціях– важливий аспект кібербезпекита захисту інформації під час воєнного стану

На кафедрі робототехнічних і телекомунікаційних систем та кібербезпеки відбулось проведення «гостьової лекції від стейкхолдера» в рамках зустрічі з головним спеціалістом відділу інформаційних технологій та захисту інформації Департаменту фінансів Черкаської обласної військової адміністрації Проценком Олександром та студентами спеціальності 125 – Кібербезпека та захист інформації, які навчаються за освітньою програмою «Безпека інформаційних і телекомунікаційних систем».  

Управління інформаційною безпекою в державних установах та організаціях під час воєнного стану має надзвичайну важливість і безумовно впливає на результати воєнних дій та національну безпеку.

Основною метою зустрічі був розгляд питань, що стосуються особливостей систем управління інформаційною безпекою в державних установах та організаціях на прикладі Черкаського регіону на тлі актуальних проблем сьогодення, зокрема в сфері інформаційних технологій та кібербезпеки. Збереження функціонування критичної інфраструктури держави (енергосистеми, транспорт, комунікації) є пріоритетним завданням фахівців в цій галузі.

Олександр Проценко підкреслив важливість акцентування уваги на наступних аспектах управління інформаційною безпекою: вивчення організаційних аспектів безпеки, розгляд практичних заходів для керування активами у складі організації, використання технологій оцінки ризиків в інформаційній безпеці та впровадження нормативно-технічної бази, зокрема стандартів інформаційної безпеки.

Лектор зробив огляд стану кіберзахисту на об’єктах критичної інфраструктури, було відзначено ряд проблем, що перешкоджають розвитку кібірбезпеки в середині організації, наголошено на великому попиті на фахівців в сфері інформаційних технологій та кібербезпеки.

 

            Колектив кафедри висловлює щиру подяку нашому гостю та бажає подальшої плідної співпраці!