На кафедрі робототехнічних і телекомунікаційних систем та кібербезпеки відбулася зустріч студентів зі стейкхолдером компанії “Київстар”

Актуальним і важливим напрямком в сучасних телекомунікаціях є впровадження та розвиток волоконно-оптичних ліній зв’язку (ВОЛЗ), які характеризуються високою пропускною спроможністю, малим загасанням сигналу, надійністю і стійкістю до перешкод, перспективним застосуванням в засобах звязку Інтернет-речей (IoT).

З урахуванням цих факторів розвиток оптоволоконного зв’язку є важливим для задоволення різних потреб сучасного суспільства, особливо в галузі телекомунікацій і інтернет-технологій.

          В звязку з цим на кафедрі робототехнічних і телекомунікаційних систем та кібербезпеки відбулася зустріч студентів-бакалаврів спеціальності 172 «Електронні комунікації та радіотехніка» та викладачів кафедри з інженером Черкаської філії компанії «Київстар» Дмитром Барановим.

Дмитро Михайлович ознайомив студентів з основними принципами побудови мережі мобільного зв’язку, сучасним станом технологій, що впроваджуються компанією. Основну увагу було приділено питанням, пов’язаним з оптоволоконними лініями передач, їх експлуатацією та вимірами основних параметрів ВОЛЗ. Були продемонстровані прилади та допоміжні засоби (рефлектометр, візуальний локатор, оптичні патчкорди, роз’єми, засоби чищення конекторів тощо), які використовуються співробітниками компанії для планових та аварійних робіт, пов’язаних з усуненням пошкоджень волоконно-оптичних ліній зв’язку.

Метою зустрічі було ознайомлення студентів з актуальним станом і сучасними тенденціями розвитку телекомунікаційної галузі. Запрошений гість поділився знаннями про будову мережі, обладнання, що використовується в її складі, сучасні стандарти передачі даних та багатим практичним досвідом роботи з телекомунікаційним обладнанням. 

Загалом зустріч пройшла у невимушеній атмосфері, викликала зацікавленість і велику кількість питань-відповідей. Учасники заходу домовились про подальшу співпрацю у форматах обміну досвідом, консультацій, майстер-класів, гостьових лекцій.