Науковці кафедри робототехнічних і телекомунікаційних систем та кібербезпеки ЧДТУ провели круглий стіл, присвячений памяті професора Юрія Кунченка

25 травня в Черкаському державному технологічному університеті на кафедрі робототехнічних і телекомунікаційних систем та кібербезпеки відбувся круглий стіл, присвячений пам’яті професора Юрія Кунченка,  засновника Черкаської наукової школи з обробки сигналів, яка за довгі роки свого існування стала розпізнавальним знаком наукової діяльності вишу.

Вже стало доброю традицією в ці теплі травневі дні проводити наукові заходи, на які запрошені числені науковці з різних навчальних закладів і наукових установ для обговорення актуальних проблем розвитку науки.

Перша зустріч відбулася в 2005р. в рамках проведення Міжнародної конференції за ініціативою професора Ю.П.Кунченка з метою об’єднання науковців, інженерів, аспірантів, студентів для вивчення сучасного досвіду з розробки, впровадження та поширення актуальних наукових і прикладних досліджень, пов’язаних із опрацюванням інформації, статистичної обробки даних, що охоплюють широке коло сучасних аспектів розвитку науки та техніки.

Організатор круглого столу, завідувач кафедри робототехнічних і телекомунікаційних систем та кібербезпеки д.т.н., професор Володимир Палагін відзначив, що проведення таких конференцій вже стало доброю традицією в нашому закладі. Цьогоріч відбувся круглий стіл у гібридному форматі, коли її учасники могли приєднатися в режимі онлайн. На зустрічі були присутні члени кафедри, аспіранти, запрошені гості. В режимі онлайн приєдналися д.т.н., професор кафедри інформаційної безпеки Національного техні́чного університету України «Кивський політехні́чний інститут і́мені Ігоря Сікорського», науковий керівник ОКБ «Шторм» НТУУ «КПІ», заслужений діяч науки і техніки України Євген Мачуський, д.т.н, професор, завідувач кафедри захисту інформації Вінницького Національного технічного університету Володимир Лужецький, д.ф.-м.н., с.н.с. Інституту радіофізики та електроніки ім. А.Я. Усікова НАНУ В’ячеслав Луценко, к.т.н., доцент кафедри акустичних та мультимедійних електронних систем Національного техні́чного університету України «Кивський політехні́чний інститут і́мені Ігоря Сікорського» Віктор Берегун та ін. З вітальним словом виступили в.о. ректора, к.т.н., доцент Артем Гончаров, к.т.н., доцент, офіцер ЗСУ Віталій Коваль, д.т.н., професор, президент Благодійного фонду «Наукова школа ім. професора Ю.П. Кунченка» Валентина Кунченко-Харченко.

Запрошені науковці поділилися своїми новими здобутками в різноманітних наукових сферах, основними досягненнями та викликами, які супроводжують наукову діяльність. В тому числі було продемонстровано руйнування наукових установ в м.Харків за наслідками ворожої агресії та обстрілів рф (Інститут радіофізики та електроніки ім. А.Я. Усікова НАНУ).

На заході були присутні та виступили з науковими доповідями здобувачі освітньо-науковго ступеня доктора філософії зі своїми науковими напрацюваннями з обробки негаусових сигналів та процесів – Олександр Зорін, Данііл Смірнов, Ярослав Любчик, Валентин Чепинога.

Проведений круглий стіл є ще одним підтвердження актуальності і важливості наукових розробок наукової школи зі статистичної обробки сигналів в Черкаському державному технологічному університеті, яка об’єднує науковців з багатьох університетів та науково-дослідних центрів.

Дякуємо всім учасникам заходу за плідну співпрацю, бажаємо мирного неба, віримо в перемогу і ЗСУ, до нових зустрічей!