Завершення сезону курсів для школярів «ОСНОВИ ПРОГРАМУВАННЯ ТА КІБЕРБЕЗПЕКА»

23 травня 2023р. на кафедрі робототехнічних і телекомунікаційних систем та кібербезпеки відбулося урочисте вручення Сертифікатів слухачам  курсів «Основи програмування та кібербезпека» для учнів 9-11 класів. Подібні курси поступово стають частиною започаткованих традицій кафедри – протягом 2022-2023 н.р. це був вже другий сезон їх проведення.

          Курси розпочалися восени і тривали до середини травня цього року. Були не прості часи, пов’язані з відключенням світла, повітряними тривогами, різним режим навчання в школах, але це не завадило більшості записаних на курси успішно їх завершити і опанувати основи сучасних мов програмування, захисту і приховування даних, набути практичних навичок етичного хакінгу та досвіду роботи з деякими спеціалізованими засобами для підвищення захищеності кіберпростору. Зокрема, слухачі успішно опанували framework Metasploit, який призначений для дослідження вразливостей в мережах та на серверах для їх подальшого усунення та підвищення надійності функціонування.

          Курси складалися з трьох частин, кожну з яких проводили досвідчені ментори – викладачі кафедри: Володимир Палагін, Олена Панаско та Анатолій Байрак.

Вітаємо випускників курсів, які успішно справилися зі своїми не простими завданнями: Авраменко Андрій, Баланюк Богдан, Більніцька Олеся, Блюма Микола, Ворона В’ячеслав, Кіліхевич Кіріл,  Коваленко Дар‘я, Колчанова Марія,  Омельченко Олексій, Петренко Владислав, Попов Антон, Сокур Дарія, Стєкольщіков Юрій, Шаєнко Віталій.

Бажаємо всім успіхів і до нових зустрічей в наступному сезоні!