На кафедрі РТСК відбулися захисти бакалаврських робіт

Вітаємо наших випускників!

Нещодавно на кафедрі робототехнічних і телекомунікаційних систем та кібербезпеки завершився важливий тиждень як для викладачів, так і для студентів-випускників, які успішно захистили свої дипломні роботи та отримали кваліфікацію бакалавра з таких цікавих і перспективних спеціальностей, як 125- «Кібербезпека» та 172 – «Телекомунікації та радіотехніка».

125- «Кібербезпека

    На сьогодні одним із актуальним завдань національної безпеки  є захист інформації (Data protection). Інформація повинна бути надійно захищена від несанкціонованого та неконтрольованого доступу, модифікації, знищення, копіювання, поширення. Наші випускники успішно справилися з поставленими задачами та представили не тільки теоретичні розробки, але і продемонстрували цікаві напрацювання, які враховують сучасні виклики по захисту інформації та базуються на останніх наробках в цьому напрямку.

На захисті були представлені цікаві проекти, орієнтовані на практичну реалізацію, зокрема модифікація алгоритму AES для криптографічного захисту даних,  проектування захисту розподіленої мережі організації на основі маршрутизаторів та шлюзів безпеки Cisco, розробку підсистеми електронно-цифрового підпису документів на основі алгоритму RSA, розробку стеганографічної системи прихованої передачі звукових даних при використанні Телеграм-бота та багато інших робіт.

172 – «Телекомунікації та радіотехніка»

Ця спеціальність завжди надихала студентів до пошуку і творчості, конструюванню та реалізації новітніх рішень в області сучасної радіолектроніки, в тому числі смарт-систем, новітніх робототехнічних рішень, побудоби різноманітних телекомунікаційних та супутникових систем, програмуванні сучасних мікропроцесорних систем для реалізації технологій штучного інтелекту, сучасних LTE мереж, організації оптичних магістральних ділянок для забезпечення якісним зв’язком та багато інших цікавих напрямків.

Студенти, які закінчили цю спеціальність, отримали не тільки фундаментальні знання, але і вагомі практичні навички, які домопожуть знайти їм цікаву роботу і бути конкурентоздатним на ринку праці.

Нам було цікаво з вами працювати! Бажаємо нашим випускникам міцного здоров’я, професійних успіхів та мирного неба!

Сподіваємося на нові зустрічі з вами в магістратурі нашої кафедри!