Керівництво області ознайомилося із сучасною науково-технічною базою кафедри РТСК

20 травня 2022 року під час візиту до Черкаського державного технологічного університету начальник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець та голова Черкаської обласної ради Анатолій Підгорний у супроводі начальника Управління освіти і науки ЧОВА Валерія Данилевського, ректора ЧДТУ Олега Григора та науковців ознайомилися з матеріально-технічною базою провідного технологічного закладу вищої освіти регіону, в тому числі лабораторіями кафедри робототехнічних і телекомунікаційниїх систем та кібербезпеки.

Зокрема, гості відвідали лабораторію «Сучасних цифрових рішень і робототехнічних систем», яка була відкрита за підтримки Черкаської обласної державної адміністрації і Черкаської обласної ради до 58-ї річниці Черкаського державного технологічного університету. Тоді у межах «Обласної програми підтримки вищих навчальних закладів Черкаської області» було придбано обладнання для створення лабораторії сучасних цифрових рішень і робототехнічних систем.

Гостям було продемонстроване сучасне обладнання, на якому студенти кафедри можуть вдосконалювати свої практичні навички, проводити курсове та  дипломне проектування. В тому числі були продемонстровані проекти, які повязані з розробкою смарт-систем (Smart Systems), зокрема макети та системи керування розумним будинком (Smart House), впровадження цифрових рішень для розробки безпілотних літальних апаратів, розробка сучасних технологій по реалізації штучного інтелекту (Artificial Intelligence – AI) при впровадженні комп’ютерного зору для розпізнавання і супроводу об’єктів, голосові асистенти тощо на сучасних мікропроцесорних платформах, розробка систем віддаленого контролю (Remote Control) та багато інших цікавих наробок.

Колектив кафедри вдячний за приділену увагу керівництву області і сподівається на плідну співпрацю, спрямовану на підвищення обороноздатності нашої держави.